jan

24

Obaveštenje

By Dejan Tomić

U cilju bezbednosti i prevencije neželjenih događaja, a u skladu sa Pravilnikom o bezbednom izvođenju planinarskih aktivnosti PSS-a, Načelništvo Službe vodiča PSS je svim Društvima i vodičima dana 22.dec. dostavilo obaveštenje o kompetenciji i osposobljenosti svih vodičkih kategorija kao i u kojim uslovima na terenu se mogu izvoditi akcije.  Deo obaveštenja : 
 
„Planinski vodič 3. kategorije je osposobljen za vođenje grupa u letnjim uslovima na terenima bez snega i leda, čija konfiguracija može da zahteva upotrebu tehničkih sredstava, do visine od 4.000m.
 
Planinski vodič 2. kategorije je osposobljen za vođenje grupa u zimskim uslovima na terenima sa snegom, bez leda, na kojima ne preti opasnost od lavina i čija konfiguracija može da zahteva upotrebu tehničkih sredstava, do visine od 4.000 m. “ 
 
U slučaju kršenja  navedenih kompetencija, odgovornost snose zakonski zastupnik-predsednik kluba i vodič. „
 
Cilj je bezbednost učesnika na prvom mestiu , pored toga  Osiguranje koje plaćamo kroz članarinu će biti nenaplativo jer akciju vode lica koja za to nisu osposobljena.
 
Zahvaljujem se ovim putem vodičima koji su uskladili svoje aktivnosi sa Pravilnikom Službe vodiča i otkazali akcije za koje nemaju Dozvolu za rad od PSS-a i odričem se bilo kakve odgovornosti ukoliko vodič samovoljno vodi a ne otkaže akciju za koju nema licencu i protiv takvih će biti pokrenut odgovarajući disciplinski postupak,  ne želim  kao Predsednik društva i odgovorno lice za njihovu samovolju da snosim odgovornost 
 
Dejan Tomić
 
predsednik PD Rujno

Komentarisanje nije omogućeno.