jul

7

7-8. jul Durmitor

By Dejan Tomić

Vodič : Dejan Tomić MB548

Subota:

Autima od stadiona  FK Slobode smo krenuli oko 3h. Putovanje preko Prijepolja , Pljevalja do Žabljaka a onda sledi prepakivanje i uspon od lokacije Sedlo .Polazak na stazu ,koja vodi pored Uvite grede,Zubaca pa pored jezera Zeleni vir a zatim uspon na Bobotov kuk ,2523mnv. Sledi fotografisanje i druženje sa članovima PK Balkan iz Beograda , planinarima iz Vršca,Podgorice,Cetinja….koji su zajedno sa nama bili toga dana na stazi.Zatim sledi spust do raskršća gde počinjemo uspon na Lučin vrh , 2396mnv. Iz PD Rujno popeli oba vrha :

1.Dejan Tomić,2.Slavica Babić,3.Nataša Milić,4.Dragan Pantelić,5.Zoran Ristanović,6.Željko Rogić,7.Milan Didanović,8.Nemanja Nikitović,9.Dragan Babić,10.Marjan Marinković i 11.Marko Vučković,član PSK Železničar iz Kraljeva. Staza je 11km duga uz 1100m uspona .

Nedelja :

Krenuli smo na stazu od smeštaja u Ivan dolu u 8h . Preko Kamenjače ,Inđinog dola i pored masiva Međeda,došli smo do Valovitog dola ,odakle smo započeli uspon na Minin bogaz . Vreme je bilo maglovito a staza klizava od kiše od prethodne noći . Oko podneva smo izašli na vrh 2387mnv gde smo posle fotografisanja nastavili ka Ledenoj pećini ,fenomenu Durmitora, na visini od 2160mnv. Zatim sledi spust preko Korita do Ivan dola i polazak za Užice . Iz PD Rujno : 1.Dejan Tomić,2.Jelena Čančarević,3.Nataša Milić,4.Slavica Babić,5.Dragan Pantelić,6.Željko Rogić,7.Dragan Babić,8.Zoran Ristanović,9.Marjan Marinković,10.Nemanja Nikitović i 11. Marko Vučković iz PSK Železničar iz Kraljeva. Ukupno 1500m uspona na 18km staze.

Vodič se zahvaljuje svima na učešću na akciji i čestita učesnicima popete vrhove.

Komentarisanje nije omogućeno.