apr

25

21-22.maj Kanjon Tribuće & Tornička Bobija

By Dejan Tomić

vodič : Dejan Tomić MB 548

planina Azbukovica – kanjon reke Tribuće i vrhovi Torničke Bobije

Subota :

Skup u 6:30h kod stadiona FK Slooboda. Prevoz preko Ljubovije do starta.Naša staza polazi od Priseda, putem kroz atar sela Savković u pravcu impresivnog kanjona reke Tribuće i vodopada visine 25 metara – Vesin Vir. Prilaz vodopadu je lagan, staza je prilagođena svim planinarima. Nastavljamo preko „Provalija„ u pravcu sela Gornje Košlje i veličanstvenih vidikovaca sa platoa Jeličkih stena.Sa vidikovaca se može videti kanjon reke Trešnjice kao i beloglavi supovi koji su nastanjeni u blizini, iznad kanjona, u Košljanskim stenama.

Staza je duga 14,3 km sa oko 460 m uspona . Posle pešačenja, prevozimo se do Planinske kuće gde ćemo biti smešteni. Popodnevni odmor i druženje,a ukoliko nađemo prikladnu stenu, vežbaćemo spuštanje niz uže, „abzajl“.

Nedelja :

Polazak na stazu u 8h. Prevoz do sela Savkovići, odakle krećemo na pešaćenje. Prelazimoi vrhove  Azbukovice, Opaljena Stena (1.156) – Oštra Stena (1.158) – Crni Vrh (1.264) – Tornička Bobija (1.272) kao i i tri vidikovca sa pogledom na valjevske planine, Medvednik, Povled, Jablanik…………… Dužina staze 15km uz 550m uspona. Po silasku sa staze povratak za Užice.

Cena za prevoz i noćenje do 2 200 din i zavisi od broja prijava i vrste prevoza. Broj mesta OGRANIČEN zbog smeštajnih kapaciteta i prednost će imati prvoprijavljeni. Prijave do 1.maja na viber nalog vodiča ili na 064 6164 426.

Komentarisanje nije omogućeno.