jun

18

16-17-18.jun Volujak i ferata Kuk

By Dejan Tomić

vodič : Dejan Tomić MB548

Visokogorska akcija PD Rujno

Petak :

Prevozom smo stigli do planinarskog doma Papin do 1446mnv, u vlasništvu PD “Volujak” iz Gacka, oko 18h. Druženje sa domaćinima i noćenje.

Subota :

Na stazu smo ,posle doručka, po kiši , krenuli u 9h. Preko Vraćan poljane , pored Kuka ,krenuli smo na uspon na vrh planine Volujak , Velika Vlasulja 2336mnv . Sporadična niska oblacnost nije nas omela da stignemo do vrha posle ….. Povratak istom stazom do Jagodinog jezera na kupanje a zatim do  doma na odmor i večernje druženje uz vatru. Dužina staze 16km uz 985m uspona .

Nedelja :

Drugi dan je po planu započet  uspon na vrh Kuk feratom i via normale 1817mnv. Zati sledi spust pored  izvora reke Sutjeske kao i odmor kod Jagodinog jezera pa do Papinog dola , gde se posle kratkotrajnog odmora pakujemo i vraćamo nazad za Užice.Staza je bila duga 11km uz 480m uspona. U akciji je učestvovalo 9 planinara, 7 iz PD Rujno i 1 iz PK Tornik i 1 iz PD Kablar. Vodič  čestita svim učesnicima ove visokogorske akcije popete vrhove i pohvaljuje ih za pokazanu upornost i izdržljivost.

Komentarisanje nije omogućeno.