apr

12

1.-2. jun Hajla i Ahmica

By Dejan Tomić

Hajla i Ahmica

Vodič : Dejan Tomić MB548

Hajla je planina u sklopu Prokletija, na granici Crne Gore. Leži između Rugovske klisure i izvorišta reke Ibra. Vrh je na visini od 2 403m. Obuhvata i nešto izdvojenu Ahmicu visine 2272 m .
Plan puta:
1 jun, subota

Polazak u subotu u ranim jutarnjim satima od stadiona FK Sloboda.
Dolazak u Rožaje, prepakivanje rančeva u džip ili terensko vozilo. Vožnja do naselja Bandžov ili doma Grope (zavisno od vremena). Pešačenje od Bandžova do planinarskog doma Grope 1980m. U dom stižemo nakon sat vremena. Pauza za predah i smeštaj u sobe.
Polazak na uspon na vrh Ahmica 2272m. Od doma staza vodi ka prevoju a od  prevoja dalje kroz bor krivulj do samog vrha.
* Uspon traje 3h i nije preterano kondiciono zahtevan, dužina staze 13 km.
Povratak sa vrha u dom. Noćenje

2 jun, nedelja
Ustajanje, doručak. Polazak na uspon na vrh Hajla (2403m). Staza od doma odmah vodi uzbrdo ka prevoju. Od prevoja staza kreće ka grebenu kroz bor krivulj. Nakon izlaska na greben, grebenom dalje do najvišeg vrha planine Hajle (Hajla 2403m). Pauza na vrhu. Sa vrha silazimo grebenom koji vodi ka vrhu Dermando. Odvajanje ka jezeru Biser voda. Silazak u planinarski dom Grope.
Pakovanje stvari i silazak u naselje Bandžov. Kratki predah u etno restoranu Dom kulture Dermando. Pakovanje stvari u kombi.
Polazak za Užice u popodnevnim satima.

Cena : 3 300 din i obuhvata prevoz kombijem do Rožaja, prevoz terenskim vozilom do i od doma Bandžov kao i jedno noćenje u domu Grope ( 1980mnv ) u subotu .

Oprema: planinarska (planinarske cipele, štapovi, gamašne, kapa i rukavice, kabanica, rezervna presvlaka i čeona lampa).

Napomena : U domu nema tople vode. Ograničen broj učesnika, zbog smeštajnog kapaciteta Doma kao i ograničenje brojem sedišta u kombiju. Prednost će imati prvoprijavljeni.

Hrana: Iz ranca. Postoji mogućnost dogovora sa domaćinom da nam u subotu pripremi kasni ručak/ranu večeru po ceni od 5-6€. U povratku drugog dana, mogućnost ručka u Domu kulture Dermandol, Rožajama ili Novom Pazaru. U prijavi navesti da li ste za opciju ručka u planinarskom domu.
Prijave do 1 maja 2019 ili do popunjenosti broja mesta u kombiju, uz sledeće podatke:
• Ime i prezime
• Broj članske knjižice sa overenom markicom za tekuću godinu.

  • Uplata punog iznosa

Napomena: Svaki učesnik učestvuje na sopstvenu odgovornost.
Organizator ne odgovara za eventualne povrede i nesrećne slučajeve izazvane samovoljom pojedinaca, nesreće izazvane zdravstvenim problemima koje učesnici nisu prijavili vodičima, kao i za nesreće izazvane pod uticajem alkohola i drugih nedozvoljenih sredstava.
Organizator akcije zadržava pravo izmene programa u slučaju nepredviđenih okolnosti.
Ukoliko neko posle prijavljenog datuma otkaže akciju,akontacija se ne vraća.

Komentarisanje nije omogućeno.