jun

2

1.-2. jun Hajla i Ahmica

By Dejan Tomić

Hajla i Ahmica

Vodič : Dejan Tomić MB548

Hajla je planina u sklopu Prokletija, na granici Crne Gore. Leži između Rugovske klisure i izvorišta reke Ibra. Vrh je na visini od 2 403m. Obuhvata i nešto izdvojenu Ahmicu visine 2272 m .

Prvi dan – Ahmica 2272mnv

Polazak je bio u 2:30 iz Užica, u Rožaje stigli oko 8h. Sledi prevoz terenskim vozilom do doma Grope, odakle smo krenuli na uspon na Ahmicu. Vreme uspona oko 3h, pauza na vrhu,fotografisanje i povratak u dom gde se pridružujemo drugarima iz PD Železničar iz Kraljeva. Druženje uz muziku, večera i noćenje.

Drugi dan – Hajla 2403mnv

Na Hajlu smo krenuli u 8h. Uspon je trajao oko 1:45h, na stazi je bilo snega i blata, što je otežalo kretanje ali smo savladali sve prepreke i na vrh stigli u planirano vreme. Po povratku u Dom , spakovali se i ponovo terenskim vozilom se spustili do Rožaja i krenuli nazad za Užice.

Prvi dan, na Ahmicu, staza je bila duga 10km uz 500m uspona, drugi dan, na Hajlu, 6km uz 400m uspona. Svih 20 planinara iz PD Rujno je popelo oba vrha. Zahvaljujemo se domaćinima iz PD Hajla iz Rožaja na gostoprimstvu i ljubaznosti, vodiču Ademu Fazliću na vođenju uspona na Ahmicu, drugarima iz Kraljeva na čelu sa vodičem Zoranom Novkovićem na saradnji i druženju . Svim planinarima, čestitam popete vrhove i zahvaljujem na lepom druženju i uspomeni.

Učesnici iz PD Rujno :

1.Dejan Tomić, 2.Dragan Pantelić, 3.Gordana Pašić, 4.Marjan Marinković, 5.Željko Rogić, 6.Jelena Čančarević, 7.Mirjana Đokić, 8.Mirjana Čumić, 9.Jasmina Drinčić, 10.Stanija Bojović, 11.Natalija Vidić, 12.Milan Jevtić, 13.Zoran Ristanović, 14.Branislav Ćitić, 15.Ilija Dželebdžić, 16.Dragan Babić, 17.Nemanja Nikitović, 18.Dobrica Pavlović, 19.Marija Kovačević iz PD Tornik i 20. Nada Milovančević iz PD Kablar.

 

Komentarisanje nije omogućeno.