jan

17

Spisak učlanjenih članova

Objavio Dejan Tomić

Spisak do sada učlanjih članova možete pogledati OVDE.

jan

17

30.jan. Skupština

Objavio Dejan Tomić

IZBORNA I REDOVNA SKUPŠTINA PLANINARSKOG DRUŠTVA RUJNO BIĆE ODRŽANA 30. JANUARA 2018. GODINE SA POČETKOM U 18h U PROSTORIJAMA NARODNE BIBLIOTEKE UŽICE.
POZIVAJU SE SVI ČLANOVI PD RUJNO DA PRISUSTVUJU SKUPŠTINI.

                                                 
                                                          Sekretar PD Rujno Ivan Obućina 

jan

15

21.jan. Đurića orlovi

Objavio Dejan Tomić

vodič : Dejan Tomić MB548

Skup u 9h kod bivšeg hotela Turist na Gradskoj plaži . Staza je oko 12km duga .

Potrebna je osnovna  planinarska  oprema,kišna kabanica, dovoljna količina vode,ishrana iz ranca. Poneti zdrav. knjižicu, ličnu kartu i pl. knjižicu sa plaćenom članarinom za tekuću godinu.

UPOZORENjE : Na planinarskim akcijama svako učestvuje na sopstvenu odgovornost i dužan je da se ponaša u skladu sa normama i pravilima ponašanja PD Rujno i PS Srbije. Nikada ne ići ispred vodiča i nikada se ne odvajati od grupe.Za vreme trajanja akcije vodič ima pravo da prema svojoj proceni promeni najavljeni tok akcije kao i kilometražu.

jan

13

13.jan. Rtanj

Objavio Dejan Tomić

vodič : Dejan Tomić MB548
OPSD „Dragan Radosavljević“ iz Zaječara organizovao je  republičku akciju „35. Božićni uspon na Rtanj.“ Po rečima organizatora bilo je preko 800 planinara iz 70 društava iz Srbije , Republike Srpske,Makedonije,Bugarske,Rumunije…Iako su vremenski uslovi bili krajnje surovi, a udari vetra i niska oblačnost ostavljali su jako malo nade za uspešan uspon, učesnici su krenuli ka vrhu Šiljak 1565mnv. severnom i južnom stranom Rtnja.Brzina vetra je prelazila 40km/h a subjektivni osećaj hladnoće je bio preko -20c,  mestimično je na stazi preovladavao led.  U toku uspona nije došlo do povređivanja, a doprinos tome imala je dobra organizacija vodičke službe uspona, kao i  raspoređenost i angažman timova Gorske službe spasavanja Srbije sa 30-oro članova. U usponu je učestvovalo 16 članova PD Rujno , od toga severnom stranom je pelo troje a ostatak južnom stanom.Vodič se zahvaljuje svima na učešću na akciji kao i pokazanoj upornosti da uspeju u teškim vremenskim uslovima.

jan

8

Obaveštenje

Objavio Dejan Tomić

Polazak na „35. Božićni uspon na Rtanj“ je u subotu u 02:45h od parkinga ispred stadiona FK Sloboda .

jan

6

6.jan. Užice-Mačkat

Objavio Dejan Tomić

 
VodičIvan Obućina MB 495
Start akcije je bio ispred žel.st. 410mnv,uspon na Veliko Zabučje,vrh Orlovac 732mnv,na Bioktoš (turski naziv za vertikalnu stenu iznad vode,prim. vodiča)gde smo 2012. postavili sto i dve klupe,u znak sećanja na Miša,to je neko sklonio i sada tu niče nekakva metalna skalamerija,koja će verovatno predstavljati neku platformu.Silazak u Tamburiće uspon na Alino Brdo 800mnv,preko Prljevića polja do Bele Zemlje i onda u Mačkat 670mnv,gde je bio kraj akcije.Prešli smo 12km uz uspon od 500m i silazak od 200m.Iz PD Rujno učestvovali 1.Milica Vasilijević 2.Mirjana Đokić 3.Stana Petrović 4.Stanija Bojović 5.Branko Turudić 6.Željko Rogić 7.Milomir Stefanović 8.Ivan Obućina.Vodič zahvaljuje učesnicima.

 

jan

2

2.jan. Kablar

Objavio Dejan Tomić

 
Vodič:Ivan Obućina MB 495,PD Kablar,Čačak
Po višegodišnjoj tradiciji prva akcija u Novoj godini je bila na planini Kablar,povodom slave PD Kablar.Start akcije je bio u Ovčar banji 270mnv stazom br. 4 do sela Rošci,a zatim na vrh Kablara 886mnv.Povratak stazom 3 do doma PD Kablar,gde smo bili ugošćeni od strane domaćina.Prešli smo 12km,uz uspon i silazak od po 700m.Iz PD Rujno učestvovali 1.Nada Marić 2.Milica Vasilijević 3.Gordana Pašić 4.Stana Petrović 5.Dejan Tomić 6.Aleksandar Stojanović 7.Slobodan Jovanović 8.Dobrica Pavlović 9.Dragan Pantelić 10.Željko Rogić 11.Ivan Obućina.Zahvaljujemo domaćinima na gostoprimstvu.

dec

31

Obaveštenje

Objavio Dejan Tomić

Sastanak društva je u sredu 03.01. u 18h u Narodnoj biblioteci.

dec

30

30.dec. Savino brdo

Objavio Dejan Tomić

 
Vodič:Ivan Obućina MB 495
Start poslednje,72. akcije u 2017. godini,bio je od železničke stanice Branešci 760mnv.Sledi uspon na Malu Grudu 1124mnv, pa na Veliku Grudu 1140mnv i onda VIA DINARIKOM,na vrh Savino brdo 1133mnv,gde napuštamo VIA DINARIKU i spuštamo se do Pegove kafane,gde smo obeležili kraj planinarske godine.Zatim nastavljamo do žel.st. Branešci na voz.Prešli smo 18km uz uspon od 800m i silazak od 900m.Iz PD Rujno učestvovali:1.Stana Petrović 2.Dejan Tomić 3.Dobrica Pavlović 4.Željko Rogić 5.Ivan Obućina.Učestvovala su i dva člana PD Vis iz Lazarevca.Vodič zahvaljuje učesnicima ove akcije i svima koji su učestvovali u 31 akciji koje sam vodio u 2017.  godini.

dec

25

Obaveštenje

Objavio Dejan Tomić

Učlanjenje za 2018. godinu se vrši tako što se 640 dinara preda sekretaru,popuni se formular.Sekretar novac i popunjene formulare šalje PSS koji popunjava kartone i vraća društvima.